“Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.
Neem Mijn juk op u en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.
En u zult rust vinden voor uw zielen, want Mijn juk is zacht en mijn last is licht”
– Mattheus 11:28-30

– Bidden

Wat vinden jullie van bidden? Ik vind dat eigenlijk best lastig, want dan als ik dan wil bidden weet ik eigenlijk helemaal niet wat ik wil bidden en hoe. En wat ik aan God wil vertellen. Het is ook moeilijk om niet gelijk allemaal dingen op te noemen die je graag van God zou willen hebben.  Als je echt bid dan doe je eigenlijk je hart open voor God. En daarom heb ik wat bedacht.

Ik gebruik mijn vingers, en elke vinger staat voor een onderwerp.

De duim staat voor danken. Elke dag mag je God danken voor de dingen die Hij je elke dag geeft. Je kunt voor de hele grote dingen danken, misschien heb je wel een heel mooi cadeau gehad vandaag. Daarvoor kun je God danken, maar het is ook belangrijk om voor de kleine dingen te danken. Het hoeft niet groot te zijn. Je kan ook voor het mooie weer, je vrienden, school danken en misschien kun je nog wel meer bedenken. Dank voor de dingen die jij vandaag belangrijk en fijn vond.

De wijsvinger staat voor de wereld waar we in leven. Er zijn heel veel mensen die het moeilijk hebben, mensen die in armoede leven of mensen die in een land leven waar oorlog is.  En al die mensen hebben gebed hard nodig. Je kunt voor de kerk bidden, en voor de mensen die een taak hebben in de kerk. Ook mag je danken voor de mooie dingen en acties die mensen op zetten om andere te helpen. Deze mensen hebben ook gebed nodig, maar je kunt ook God danken dat Hij deze mensen de gave geeft om andere te helpen.

Dan gaan we verder met de middelvinger. Deze staat voor mijzelf. Je mag alle dingen die je moeilijk vind bij God neerleggen. Alle zorgen die je hebt, mag je voor zijn troon neerleggen. Maar je mag ook de leuke dingen delen met God, vertel Hem als je blij bent, of als je verdrietig bent. En misschien wil je als christen graag iets voor God doen ook dat kun je bij Hem neerleggen.

De ringvinger is voor de relaties die we met andere mensen hebben. Het zijn de mensen waar je dagelijks mee te maken hebt. Die misschien wel naast je in de kerk zitten, of waarbij je op school zit. Of je vader en moeder, je broertjes en zusjes. Je kunt ook voor ze bidden als je weet dat ze ergens mee zitten. Natuurlijk is het ook belangrijk om te danken dat God al deze mensen bij je laat zijn.

En dan hebben we de laatste vinger, de pink. Het is maar een kleine vinger, maar toch heeft hij een belangrijk thema. Hij staat voor prijzen. Eigenlijk vind ik dat ook best wel lastig om God te prijzen. Want hoe doe je dat nu? Voor ons zijn alle dingen heel gewoon, het is gewoon dat wij als mensen bestaan. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo gewoon, daarom is het belangrijk om God te prijzen en te danken voor alle dingen die hij heeft gedaan en gemaakt!