“Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.
Neem Mijn juk op u en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.
En u zult rust vinden voor uw zielen, want Mijn juk is zacht en mijn last is licht”
– Mattheus 11:28-30

Nieuws

2 juni, het start signaal om weer met elkaar te zien in een live gemeente op onze bekende locatie in Kerk-Avezaath. Ons rest nog de voorbereidingen met het corona-protocol, de aangepaste dienst (1,5 meter) en het afstemmen met de locatie, de overheid en de gemeenteleden.
Start datum wordt zondag 12 juli 2020 (zie agenda)
Tot deze tijd gaan we door met onze Zoom-diensten en huiskringen.

4 april, nieuwe artikel van pastor Hans de Moei over: ‘God, corona en jij’

31 maart, zojuist het het persbericht van Marc Rutte, een intelligente closedown verlenging tot 28 april. We doen het goed tot nu toe, we kunnen het samen, volwassen met elkaar de situatie beheersen. Dat is hele compliment voor het Nederlandse volk. Als gemeente doen we het ook goed en kunnen wij dit ook samen. Compliment voor de gemeente met elkaar.

31 maart, Zalencenrum de Avezathen vroeg ons een stukje te schrijven zie: Facebook

Maart 2020, om het risico op Corona besmetting te beperken is vanaf medio maart besloten om voorlopig (tot 1 juni) niet groepsgewijs samen te komen. Wel is er intussen videostreaming gerealiseerd via de Zoom app.
De diensten gaan we voorlopig levendig en interactief op deze manier beleven.

Januari 2020, vierden we het 20 jaar bestaan van de Hoeksteen met taarten en vlaaien en extra aandacht. Een hele mijlpaal !! Omdat de gemeente intussen verdubbeld is start deze maand ook onze nieuwe pastorale team ter ondersteuning van Denise. Er komen meer uitbreidingen aan.

Iedereen een Gezegend 2 0 2 0 toegewenst !!!

November 2019, een interview met Groot Nieuws Radio (vanaf 0:34 min.)

Oktober 2019, een artikel over onze gemeente in het Tielse Stadkrant

Augustus 2919, Samen met 12 andere gemeenten een evangelisatie team Gospel4Tiel in hartje centrum Tiel met optredens, sprekers en theater

Juli 2019, Hans (en Denise) 25 jaar jubileum met zijn voorganger bediening

Januari 2019, Officiële opening Christelijk Centrum TOV in Tiel

Maart 2018, Grace Communion International – Nederland en Vlaanderen start samenwerking met outreach project TOV.

Jezus doet iets geweldigs in de stad Tiel! Onder inspiratie van de Heilige Geest is er een verlangen onder christenen in Tiel ontstaan om samen een outreach project op te zetten.

Er is een gebouw gekocht waardoor verschillende christelijke bedieningen een zegen kunnen zijn voor de inwoners van Tiel. Grace Communion International is ook actief in deze onderneming. Vanaf 10 december 2018 heeft GCI vier ruimten in het TOV Christelijk Centrum in Tiel; een counselingruimte, een opslagruimte, een kantoorruimte voor onze bestuurs- en voorgangers bijeenkomsten, en een woonkamer voor huisgroepen en worship bijeenkomsten. Grace Communion Nederland investeerde mede in het gebouw en bracht ook vrijwilligers om mee te doen aan de activiteiten.

In Christelijk Centrum TOV werken we samen met lokale kerken en de TOV Stichting om armoede in Tiel te bestrijden. Er is een kleine “supermarkt” waar armere mensen gratis hun wekelijkse boodschappen kunnen kiezen. Wekelijks worden er tientallen boodschappentassen voor hen gevuld. Tweemaal per week worden gratis maaltijden gekookt in het restaurant, met ongeveer 30 tot 40 aanwezigen. Deze bediening begon in 2015 en groeide snel. In 2016 en 2017 werden er 2600 boodschappentassen en 6500 gratis maaltijden uitgedeeld, plus ook nog 1500 afhaalmaaltijden. Met het nieuwe gebouw en meer vrijwilligers breidt deze bediening zich verder uit.

Christelijk Centrum TOV bevindt zich in het Catharina gebouw aan de Binnenmolenstraat in Tiel; dit is een voormalige basisschool van de katholieke kerk en heeft 30 ruimten. Verschillende leden van onze lokale GCI-kerk “de Hoeksteen” zijn op allerlei manieren betrokken, zoals met een bewindvoeringsbedrijf, met activiteitenbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking, pandbeheer en bestuur.

Naast de gratis maaltijden op dinsdag-  en donderdagavond kunnen bezoekers hier overdag binnenwandelen voor een kopje koffie / thee of een lunch. Men geeft een gift wat men zich kan veroorloven.

Andere activiteiten in het gebouw omvatten een sportschool, schilderlessen, een gospel café, kerkdiensten, gebedsbijeenkomsten, en reclasseringswerk voor mensen met een taakstraf. Doorgaans zijn de medewerkers in het gebouw christen.

TOV wordt gefinancierd met giften en donaties, door het verhuren van ruimtes en met inkomsten uit het werken met cliënten met een verstandelijke beperking. De bestuurders van TOV ontvangen geen salaris en de vrijwilligers ook niet.

Op 11 en 12 januari 2019 werd ons Christelijk Centrum officieel geopend met twee open dagen en een interkerkelijke eredienst. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 120 mensen uit verschillende kerken, en de Heilige Geest was merkbaar aanwezig met vonken van enthousiasme die in de dienst gevoeld werden. God laat zien dat Hij nog steeds wonderen kan verrichten samen met Zijn kerk en dat grote dingen kunnen gebeuren als christenen de Naam van Jezus belijden en samenwerken!

Gemeenschappelijke factor om als verschillende kerken samen te werken om Christus bekend te maken in Tiel en omstreken is Gods liefde, niet programma’s op zichzelf.

We kijken met veel positieve verwachting vooruit en vertrouwen God op wat Hij gaat doen met TOV, Grace Communion en anderen voor het welzijn van de gemeenschap van Tiel.

GCI Woonkamer voor Bijbelstudies, gebed