“Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.
Neem Mijn juk op u en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.
En u zult rust vinden voor uw zielen, want Mijn juk is zacht en mijn last is licht”
– Mattheus 11:28-30

Nieuws

12 januari 2019
Officiële opening Christelijk Centrum TOV in Tiel

Grace Communion International Nederland en Vlaanderen start samenwerking met outreach project Tov.

Jezus doet iets geweldigs in de stad Tiel! Onder inspiratie van de Heilige Geest is er een verlangen onder christenen in Tiel ontstaan om samen een outreach project op te zetten.

Er is een gebouw gekocht waardoor verschillende christelijke bedieningen een zegen kunnen zijn voor de inwoners van Tiel. Grace Communion International is ook actief in deze onderneming. Vanaf 10 december 2018 heeft GCI vier ruimten in het TOV Christelijk Centrum in Tiel; een counselingruimte, een opslagruimte, een kantoorruimte voor onze bestuurs- en voorgangers bijeenkomsten, en een woonkamer voor huisgroepen en worship bijeenkomsten. Grace Communion Nederland investeerde mede in het gebouw en bracht ook vrijwilligers om mee te doen aan de activiteiten.

In Christelijk Centrum TOV werken we samen met lokale kerken en de TOV Stichting om armoede in Tiel te bestrijden. Er is een kleine “supermarkt” waar armere mensen gratis hun wekelijkse boodschappen kunnen kiezen. Wekelijks worden er tientallen boodschappentassen voor hen gevuld. Tweemaal per week worden gratis maaltijden gekookt in het restaurant, met ongeveer 30 tot 40 aanwezigen. Deze bediening begon in 2015 en groeide snel. In 2016 en 2017 werden er 2600 boodschappentassen en 6500 gratis maaltijden uitgedeeld, plus ook nog 1500 afhaalmaaltijden. Met het nieuwe gebouw en meer vrijwilligers breidt deze bediening zich verder uit.

Christelijk Centrum TOV bevindt zich in het Catharina gebouw aan de Binnenmolenstraat in Tiel; dit is een voormalige basisschool van de katholieke kerk en heeft 30 ruimten. Verschillende leden van onze lokale GCI-kerk “de Hoeksteen” zijn op allerlei manieren betrokken, zoals met een bewindvoeringsbedrijf, met activiteitenbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking, pandbeheer en bestuur.

Daarnaast zijn onze kerkleden als vrijwilligers werkzaam in het aanbiddingteam van TOV, de christelijke boekhandel, bij public relations en financiën, het verzorgen van Bijbelstudies en worshipochtenden en bij het inlooprestaurant. Naast de gratis maaltijden op dinsdag-  en donderdagavond kunnen bezoekers hier overdag binnenwandelen voor een kopje koffie / thee of een lunch. Men betaalt wat men zich kan veroorloven.

Andere activiteiten in het gebouw omvatten een sportschool, schilderlessen, een gospel café, kerkdiensten, gebedsbijeenkomsten, en reclasseringswerk voor mensen met een taakstraf.  Alle medewerkers in het gebouw zijn christen.

TOV wordt gefinancierd met giften en donaties, door het verhuren van ruimtes en met inkomsten uit het werken met cliënten met een verstandelijke beperking. De bestuurders van TOV ontvangen geen salaris en de vrijwilligers ook niet.

Op 11 en 12 januari 2019 werd ons Christelijk Centrum officieel geopend met twee open dagen en een interkerkelijke eredienst. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door ongeveer 120 mensen uit verschillende kerken, en de Heilige Geest was merkbaar aanwezig met vonken van enthousiasme die in de dienst gevoeld werden. God laat zien dat Hij nog steeds wonderen kan verrichten samen met Zijn kerk en dat grote dingen kunnen gebeuren als christenen de Naam van Jezus belijden en samenwerken!

Gemeenschappelijke factor om als verschillende kerken samen te werken om Christus bekend te maken in Tiel en omstreken is Gods liefde, niet programma’s op zichzelf.

We kijken met veel positieve verwachting vooruit en vertrouwen God op wat Hij gaat doen met TOV en Grace Communion voor het welzijn van de gemeenschap van Tiel.

   GCI Counselingruimte                GCI Vergader- en Creativiteit-ruimte

 

 

 

 

 

 

GCI Woonkamer voor Bijbelstudies, gebed